Du er her: Forsiden > Forum > Ny retsbygning
       

Forum

Ny retsbygning

OBS: Nyeste indlæg vises nu øverst på siden

Der er 4 indlg.
Indlæg
Mikael Lyk Madsen
# 4
15-05-2010 13:40
Der er endnu en artikel i Folkebladet om den nye retsbygning i dag, den kan ses her: Ny byret med otte retssale.

Folkebladet skriver at bygningen bliver på 3800 kvadratmeter, mens Bascon, der er en del af det vindende konsortie, skriver at den bliver ca. 5000 kvadratmeter. Jeg har forsøgt at få fat i tegninger af bygningen i Herning, men har endnu intet hørt. På Bascons website kan man dog se illustrationer af de 3 andre bygninger der er en del af planen (Kolding, Holbæk og Holstebro), og de har alle samme stil, så mon ikke vi kan forvente noget lignende for Hernings nye retsbygning. Her er de 3 andre:

Kolding:


Holbæk:


Holstebro:

© Arkitema / Bascon / A. Enggaard

Noget helt andet er hvad der skal ske med de nuværende retsbygninger, incl. Tinghuset, når den nye er bygget færdig. Bygningerne mod Nygade kan vel ombygges til kontorer eller boliger, mens jeg kan forestille mig mange spændende ting man kunne bruge Tinghuset til. Men det er selvfølgelig en helt anden debat...

Mikael Lyk Madsen
# 3
23-04-2010 20:16
Hej igen Tommy,

Sidste indlæg var ikke så detaljeret, da jeg skrev det på mobilen fra et hotelværelse i København. Jeg har nu gravet lidt mere i de forskellige planer.

Først et oversigtsbillede, det er fra 2006, så TDC bygningen har jeg selv tegnet på. Grøn = Bydelspark, Rød = Retsbygning, Blå = Kontorer:Den lokalplan der netop er vedtaget gælder kun for det røde felt, altså der hvor retsbygningen skal ligge. Der må bygges i henholdsvis 3 og 4 etager. Du kan se lokalplanen HER.

Der er også vedtaget et nyt tillæg til kommunalplanen, det dækker hele området, og i følge det kan der stadig bygges i op til 8 etager længst ud mod rundkørslen. Planen kan ses HER. Det er for øvrigt også meningen der skal laves en skulptur af Cronhammar i rundkørslen, men hvor langt man er med det projekt ved jeg ikke.

Landskabsarkitekterne Metopos har lavet en masterplan for hele området, hvor bydelsparken også strækker sig ind mellem retbygningen og kontorerne. Jeg har set flere forskellige versioner af dette kort, alle med bygningerne placeret forskellige steder, så tror ikke du kan regne med at det bliver præcist sådan her (i lokalplanen kan en anden variant af samme kort ses):


© Metopos

Jeg kender ikke til nogen konkrete planer for hjørnegrunden, tror kommunen ejer den pt. Den blev for nogle år siden solgt til KPC så vidt jeg husker, men de solgte den vist tilbage igen da det ikke lykkedes dem at få gang i noget byggeri inden for 3 år. Håber meget at man kan få stablet et godt projekt på benene her, så vi kan få lavet en flot "velkomst" til byen.

Mikael Lyk Madsen
# 2
22-04-2010 14:43
Jeg har faktisk for nyligt skrevet til Domstolsstyrelsen for få status på den nye retsbygning. De regner med at offentliggøre vinderen til maj, og forhåbentligt kan byggeriet derefter sættes i gang inden alt for længe. Det bliver helt sikkert spændende at se det vindende projekt.

Retsbygningen kommer så vidt jeg ved til at ligge på den vestlige del af grunden, og altså ikke der hvor man har snakket om et højt byggeri.

Men skønt at de endeligt er gået i gang med at rive de gamle stalde ned, det var godt nok også en grim velkomst til Herning.

Tommy
# 1
22-04-2010 13:46
Fra avisartiklen i Herning Folkeblad i går:

Med hensyn til højden på byggeriet var der dog ikke noget at komme efter.

- Retsbygningen ser ud, som en retsbygning skal se ud, fastslog Kent Falkenvig, der også understregede, at naboerne kan se frem til en grøn helhedsplan for området.

Til gengæld har byrådet bedt forvaltningen om en nærmere undersøgelse af, hvordan de trafikale problemer i området kan løses.

http://aoh.dk/artikler/retten-sat


Synes ikke man ellers har hørt så meget om byggeriet. Er der tegninger fremme hvordan det kan se ud, og hvor højt er det der planlægges?
Der har jo tidligere været snak om en rimelig høj bygning netop der, men det var nok ikke tænkt som en retsbygning dengang. Meget positivt at der endelig er ved at sket noget på den grund, det har ikke set for kønt ud indtil nu.Skriv nyt indlæg i denne tråd
Vigtigt: Felter med * skal udfyldes.
Navn: *
Flg debatten pr e-mail:
Email: *
Bliver ikke vist
Password: *
 Ny bruger? - Registrer dig her
Dit indlæg: *
 

Kontakt os