Du er her: Forsiden > Forum > Skygge-dom kan bremse højhus-byggerier
       

Forum

Skygge-dom kan bremse højhus-byggerier

OBS: Nyeste indlæg vises nu øverst på siden

Der er 5 indlg.
Indlæg
Jan elsborg jensen
# 5
04-06-2010 11:47


ha ha , det ville godt nok blive noget rod

Mikael Lyk Madsen
# 4
03-06-2010 19:37
Man kunne jo også vende den om: Hvis en bygherre har opført et byggeri der gør et område mere attraktivt (som det ofte sker), burde han så ikke kræve at få del i de prisstigninger der sker for omkringliggende bygninger der bliver mere værd?

Jan elsborg jensen
# 3
03-06-2010 19:29


Jeg har fulgt en lille smule med i debatten omkring erstatningssagen i Ikast.
Grunden til de får erstatning , kan næsten kun være fordi man mener deres ejendom er faldet i værdi efter " højhusene " er bygget. Hvis det er tilfældet , er det et eller andet sted vel også ok .
Omvendt har man også besluttet sig for at bo inde i en by , hvor man må forvente der bliver bygget , og nogen gange bliver der bygget højt.

Tror næppe det bliver noget der vil få konsekvenser andre steder , men måske der er modstander af højhuse , der kan lugte lidt blod.

Men som du rigtig nok siger , vil der jo ikke kunne blive bygget nogen steder i byerne , uden der vil være erstatningssager , da selv 3 etagershuse giver skygger . Så lad os håbe for udviklingens skyld , det ikke er noget , der udvikler sig .

Mikael Lyk Madsen
# 2
03-06-2010 19:02
Man kan jo næsten ikke andet end give Michael A. Christensen ret, dommen virker grotesk. Angående selve dommen: Hvis byggeriet er opført inden for lokalplanens rammer, hvad det ser ud til, hvordan pokker kan det så være Inter Gruppen der skal betale erstatning? Hvis der overhovedet er grundlag for erstatning skulle man da tro det var Ikast Kommune der måtte betale. Hvordan man så er kommet frem til at der skal betales en erstatning skal jeg ikke kunne sige.

Angående de fremtidige perspektiver, så tvivler jeg på der sker noget, for det ville jo få helt uoverskuelige konsekvenser. Det er jo ikke kun højhuse der skaber skygger, det går alle bygninger naturligvis. Det ville jo nærmest være umuligt at bygge noget som helst over 2-3 etager noget sted i landet.

Jeg må indrømme jeg ikke kender specielt meget til sagen fra Ikast, men kan ikke forestille mig det får konsekvenser på nogen måde. Kommunerne forsøger jo allerede i dag at tage hensyn når nye lokalplaner laves, men det vil jo alligevel næsten altid være nogen der er imod. Sådan må det nu engang være når en by udvikler sig.

Tommy
# 1
03-06-2010 18:07
Fra Herning Folkeblad:

Michael A. Christensen, direktør for Inter Gruppen, Ikast, frygter, der vil gå mode i, at naboer til højhuse sagsøger bygherrerne for følgevirkninger i form af indkig og haver, der bliver lagt i skygge.

Frygten kommer, efter Vestre Landsret har dømt Inter Gruppen til at betale 200.000 kroner i erstatning til en husejer, der bor nær Tvilling-Huset på Sieferts Plads i Ikast. Tvilling-Huset er to otte etagers højhuse, som Inter Gruppen har opført.

Kommunen pressede på
Sagen bliver ikke mindre speget af, at det netop var daværende Ikast Kommune, som pressede på for at få bygget så højt som muligt på grunden, der tidligere husese byens el- og varmeværk.

- Vi fik en byggetilladelse og har bygget nøjagtig efter lokalplanen. Prøv at tænk på, hvor mange steder i lande, man bygger i højden - ja, se bare, hvad der sker i Herning. Dommen vil kunne få uoverskuelige konsekvenser, konkluderer Inter Gruppens direktør, som overvejer at anke dommen til Højesteret.Skriv nyt indlæg i denne tråd
Vigtigt: Felter med * skal udfyldes.
Navn: *
Flg debatten pr e-mail:
Email: *
Bliver ikke vist
Password: *
 Ny bruger? - Registrer dig her
Dit indlæg: *
 

Kontakt os