Du er her: Forsiden > Forum > Status på byggeprojekter?
       

Forum

Status på byggeprojekter?

OBS: Nyeste indlæg vises nu øverst på siden

Der er 2 indlg.
Indlæg
Mikael Lyk Madsen
# 2
15-11-2010 23:53
Hej Eriksen,

Et lidt forsinket svar. Jeg ville også meget gerne se sådan en liste, desværre er der nok ikke ret mange uden for kommunens planafdeling der kan give svaret. Ofte, og specielt her under krisen, er der projekter der lider en stille død, så ofte hører man jo slet ikke noget om det. Jeg skal da gerne give et hurtigt overblik over hvad jeg kender til for de forskellige store projekter du nævner:

1. Højhus Midtgaard: Lokalplanen blev godkendt tidligere i år, men jeg mener at have læst i Folkebladet at ejeren (Birger Midtggard) mente det kunne da et par år før han kom i gang med noget.

2. Langvad Enge: Meget længe siden jeg har hørt noget. Mener de var tæt på byggestart for 1-2 år siden, men så skete der ikke mere. Mon ikke det er sådan et projekt Gødstrup byggeriet kan hjælpe på vej. Måske i en lidt anden udformning uden golfbane? Hvem ved.

3. Futopia/Holing: Tror der kommer til at gå længe inden der sker noget her, hvis der nogensinde gør. Firmaerne bag er gået konkurs, så man skal nærmest starte forfra igen. Lokalplanerne er dog godkendt, så det er selvfølgelig stadig muligt. Den kæmpestore golfbane tvivler jeg efterhånden på, der er vist mange golfbaner med økonomiske besværligheder for tiden.

4. Herning Bycenter: Tror stadig planerne er aktuelle, men det kniber jo nok noget med at finde lejere for tiden. Kommunen arbejder også på en plan for hele banegårdspladsen, mon ikke man gerne vil have lidt styr på det inden man for alvor tager fat på centret da tingene jo hænger sammen. Håber snart at se nogle lokalplanforslag.

5. Byoasen/Dalgas Alle: Tror sådan set projektet lever fint, det bliver dog sikkert en lang process med at få bygget hele projektet. Et godt tegn er dog at C.C. Contractor nu har fundet lejere til den gamle fine turbinehal hvor Rationel Vinduer flytter ind næste år: 60 arbejdspladser til Herning. Så er den sidste er de "gamle" bygninger fyldt, og derefter må det vel være tid til at komme i gang med de nye.

Som med højhuset for Dalgasgade 13-15 (se højhustråden) er det dog svært at sige hvornår projekter er døde, og de kan jo ligge stille i flere år for derefter at dukke op igen.

Eriksen
# 1
12-11-2010 13:21
Undskylder på forhånd hvis det allerede står skrevet et eller andet sted på hjemmesiden, men jeg kunne godt tænke mig at få et overblik over alle de projekter som måske/måske ikke skal igangsættes indenfor den nærmeste fremtid i Herning? Hvad er status på disse?

Man bygger på livet løs på Grøndahlsvej og en rækker andre steder i Herning, men hvad med højhuset ved Midtgaard farver, bebyggelsen omkring Langvad Enge, Storcenteret i midtbyen, det stor karréprojekt ved Dronningens eller Futopia, for at nævne nogle stykker?

Er der nogle som har et overblik over hvad der er blevet endeligt skrinlagt, som "blot" mangler finansiering, eller som stadig er planlagt til at skulle igangsættes på en given dato?Skriv nyt indlæg i denne tråd
Vigtigt: Felter med * skal udfyldes.
Navn: *
Flg debatten pr e-mail:
Email: *
Bliver ikke vist
Password: *
 Ny bruger? - Registrer dig her
Dit indlæg: *
 

Kontakt os