Du er her: Forsiden > Forum > Byggeri i sydbyen - Trigesvej og Grøndahlsvej
       

Forum

Byggeri i sydbyen - Trigesvej og Grøndahlsvej

OBS: Nyeste indlæg vises nu øverst på siden

Der er 41 indlg.
Indlæg
Mikael Lyk Madsen
# 41
06-11-2014 22:33
Det er nok næppe er stor overraskelse at jeg også gerne ser både variation i højden og bestemt også højere bygninger langs kanten til Knudmosen. Faktisk tillader den nuværende lokalplan kun 8 etager for de fem bygninger mod øst, der er dog vist givet kompensation til 9 etager.

Vil også tro det bliver muligt at bygge højere, ellers havde der ikke været den store grund til at sætte gang i en ændring af plangrundlaget.

Nicolai Krogh
# 40
06-11-2014 17:22
Området har oplevet en kæmpe forandring siden jeg flyttede fra byen for 8 år siden.

Hvad er jeres holdning til højhusene der vender ud mod Knudmosen? Personlig må de gerne variere i høje og gerne være højere end de 12 etager, som er tilladt ifølge lokalplanen

Mikael Lyk Madsen
# 39
27-10-2014 23:09
Tid til en lille update:

Thriges Terrasser

Nyt projekt med 18 boliger fordelt på to 3 etagers bygniner. Dette er den sidste tomme grund på Thrigesvej. Første spadestik blev taget for få uger siden, der er ikke sket meget endnu:Illustrationerne:
Begge © Årstiderne Arkitekter

Her et kig ned gennem Thrigesvej:Kigger man til højre ser man et andet stort projekt:

Sabroesvej / Grøndahlsvej

Bo Godt Midtjylland har godt gang i byggeriet. De to første 6 etagers punkthuse er færdige og man er også kommet langt med den første 5 etagers bygning. Den kommer til at indeholde 25 leje lejligheder.

De har også lige startet byggeriet af et 3. punkthus. Mener dog kun denne får 5 boligetager:Til sidst tegningen vi har set før, der mangler stadig en 2-3 bygning mellem punkthusene:


© Årstiderne Arkitekter

Højhuse Grøndahlsvej

Bo Godt - Midtjylland ejer også en større grund helt ud mod Knudmosen, her tillader den gælden lokalplan op til 8 etager. Man har netop søgt kommunen om mulighed for to 14 etagers bygninger. Kommunen arbejder nu på et nyt lokalplanforslag til hele området langs kanten til Knudmosen, der vil gøre det muligt at bygge højere:


Alle 3 © Arkitec

Tilbage mod midtbyen er den nye bygning ved Godsbanevej også snart færdig, synes også resultatet er blevet ganske hæderligt:

Tommy
# 38
17-10-2013 19:20
Det har ikke været nævnt i denne tråd. Tidligere på måneden blev højhuset på Grøndahlsvej 25 (Grøndahlsparken) kåret som årets flotteste bygning i Herning. Herning Kommunes Bygningspræmieringspris 2013.

I øjeblikket er der kun 2 lejligheder der står tomme. I artiklen i Herning Folkeblad i den forbindelse var der interview med bygherren, Martin Moeskjær. Han antydede, at det er snart at byggeriet af tvillingen kan gå i gang. Mon ikke der sker noget i 2014.

Mikael Lyk Madsen
# 37
19-06-2013 23:35
Var op smut forbi området i går. Det kunne godt se ud som om de gør klar til at bygge den anden af de hvide 6-etagers bygninger, fundamentet har fået en ny gang beton. I dag så det ud til der var sket yderligere, har dog kun dette ene mobilfoto fra i går:Det ser for øvrigt ud til de snart er færdig med første bygning. Ifølge Nyboligs hjemmeside ser det ud til der stadig er 5 af de 6 lejligheder ledige, men måske det begynder at rykke nu hvor huset snart står klar til indflytning.

Personligt er jeg stadig ikke glad for de hvide betonfacader, hverken her eller nogen andre steder i Herning. Synes det er synd man har givet lov til dem, når nu resten af områdets bygninger har fine murstensfacader.

Håber lidt disse slanke bygninger ender med at "drukne i mængden" af andre pænere bygninger, området kommer jo trods alt til at være forholdsvis tæt bebygget. Når det er sagt så kan bygningerne selvfølgelig sagtens være rigtig fine indvendigt, og langt værre eksempler er dog også set.

Mikael Lyk Madsen
# 36
15-04-2013 19:17
Lige lidt hurtige skud fra området. Seneste bygning er nu oppe i 6 etager (+ overjordisk "kælder" ) og dermed fuld højde:Mikael Lyk Madsen
# 35
30-12-2012 23:24
Tak Jan, det havde jeg ikke set, ganske interessant. Udsigten omkring 7:12 er fra den vestlige penthouse lejlighed, vist for øvrigt den bygherre Martin Moeskjær selv skal bo i.

Jan Nielsen
# 34
30-12-2012 22:49
TV Midtvest havde et interessant program om Herning Kommune den 26/12-12 hvor de bl.a. var omkring højhuset ved mosen: http://www.tvmidtvest.dk/nettv/?id=21241

Mikael Lyk Madsen
# 33
30-12-2012 15:45
Synes også det er nogle rigtig fine bygninger der er skudt op, og godt man har kørt stilen med mursten i gennem hele vejen (indtil "højhusene" ). Af samme grund er jeg ikke helt solgt på de hvide 6 etagers bygninger der vist får hvide betonfacader. Hvis det stod til mig skulle de burde have haft murstensfacader som alle de andre bygninger.

Hvis vi ser bort fra den række bygninger der opføres nu, samt rækken ud mod mosen, tror jeg kun der er 3 grunde tilbage. En lige nord for den nye Fakta, samt 2 i den sydlige ende af H.N. Andersensvej, hvor der er opført en bygning i tre etager.

Det lyder godt med de solgte/reserverede lejligheder i det andet tvillingehus, jeg har intet hørt om det selv. Lad os håbe de kan komme i gang i løbet af næste år. Kan for øvrigt godt forstå de gerne ville have en af de penthouse lejligheder, var selv oppe og se dem mens de stadig var en byggeplads - helt vanvittigt lækre lejligheder, der i min verden slår dem i DGI Huset med flere længder.

Nicolai Krogh
# 32
30-12-2012 09:32
Jeg er virkelig imponeret over bygge standarden i området og hvor hurtigt det har taget at omdanne området fra industri til et attraktiv boligområde. Jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat. Der går nok en del år før de sidste højhuse mod Knudmosen bliver færdige, men de andre grunde må vel forventes at være færdig bygget inden for de næste par år. Jeg kender nogle der har købt en lejlighed i det ene færdig bygget "tvillingehus" De ville meget gerne have reserveret og købt den øverste lejlighed i det andet tvillingehus, men den og andre lejligheder var allerede solgt/reserveret, så mon ikke det sidste hus bygges inden for en overkommelig tid.


Side 1 af 5  1 2 3 4 5 Nste

Skriv nyt indlæg i denne tråd
Vigtigt: Felter med * skal udfyldes.
Navn: *
Flg debatten pr e-mail:
Email: *
Bliver ikke vist
Password: *
 Ny bruger? - Registrer dig her
Dit indlæg: *
 

Kontakt os