Du er her: Forsiden > Forum > Østbyen
       

Forum

Østbyen

OBS: Nyeste indlæg vises nu øverst på siden

Der er 26 indlg.
Indlæg
Mikael Lyk Madsen
# 26
28-02-2013 22:15
Ifølge dagsordnen til Byplanudvalgets møde i næste uge kunne det godt se ud som om planerne for "Biltema" (eller hvem det ny var) droppes. Det lyder som om planloven er i vejen.

----------------

På den anden side af Silkeborgvej begynder Bjarne Nielsens nye Ford bilhus for alvor at ligne noget, det ser ret så stort ud ovre fra Bilkas parkeringsplads. Bjarne Nielsen har selv lagt lidt friske billeder ud på deres facebook side.

----------------

Og så er de for øvrigt også gået i gang med den lille nye Haahr benzintank ved siden af den nye McD. Ifølge et skilt åbner tanken til april. Lad os håbe det kan presse benzinpriserne lidt her i byen, det er da i hvert fald sket andre steder Haahr har åbnet.

Mikael Lyk Madsen
# 25
06-02-2013 22:31
...og så fandt jeg alligevel artiklen: Naturstyrelsen bekæmper storbutik

Kunne godt lugte lidt af Biltema som der gættes på i kommentaren.

Mikael Lyk Madsen
# 24
06-02-2013 22:27
Har også hørt Toys*R*us reklamerne de seneste dage, har dog ikke lige kædet dem sammen med den grund. Det er dog bestemt en mulighed, men det kan måske også bare være en eller anden reklame-pakke hvor man køber sig til reklametid på en lang række lokale radiostationer i ét hug. Et eller andet sted ville det måske også være lige tidligt nok med reklamer, en ny butik kan vel ikke fonventes at stå klar før om et år, tidligst.

Der var også noget om grunden i avisen for nogle uger siden, kan dog ikke lige finde artiklen på aoh.dk. Der var en der i en kommentar gættede på en stor kæde med autoudstyr, kan dog ikke huske navnet på kæden.

Mener også at en eller anden fra kommunen udtalte at den kommende butik ikke ville "genere" butikkerne i midtbyen - det kunne måske passe fint med autoudstyr. Toys*R*us ville derimod i den grad presse både BR og Bambi Legetøj.

Christoffer Juul Pedersen
# 23
06-02-2013 22:06
Har lagt mærke til at Toys*R*us er begyndt at annoncere på radio M, så spekulere i om det kunne være dem der er interesseret i grunden bag Bilka.
Synes ihvertfald det er offensivt at reklamere for en legetøjforretning der ligger i holstebro?

Mikael Lyk Madsen
# 22
15-11-2012 21:04
Byplanudvalget skal på mandag tage stilling til et nyt lokalplanforslag for den tomme grund lige bagved Bilka. Grunden er 19.000 kvadratmeter stor, og der kan i følge lokalplanen bygges et udsalgsvarehus på mellem 2000 og 5000 kvm.

Det fremgår ikke om der er et konkret projekt eller om det bare er for at være parat hvis en køber skulle byde på grunden. Det er dog svært ikke at få tanken at timingen kunne hænge sammen med den kommende stramning af planloven.

Som jeg læser planlovsforslaget kan byer under 40.000 indbyggere ikke længere bygge udsalgsvarebutikker på over 2000 kvm, mens byer på over 40.000 indbyggere gerne må, dog kun i bymidten. Landets 5 største byer må desuden bygge disse store butikker i aflastningscentre. Dette vil for Hernings vedkommende betyde at man fremover kun må bygge butikker over 2000 kvm i midtbyen og altså ikke i området omkring Bilka/HerningCentret, som det ellers har været muligt i de seneste år. Om det skulle være nogle undtagelser kan jeg ikke rigtig se.

Det er dog noget med at lokalplaner der allerede er enten igangsat, eller vedtaget inden lovændringen får lov at gælde, jeg kan dog ikke finde de helt præcise regler. Lovændringen forventes fremsat i februar 2013.

-----------------------------------------

Det var for øvrigt også i dag den nye McDonalds åbnede over for Bilka.

Mikael Lyk Madsen
# 21
30-06-2012 18:14
Nogen anelse om hvor mange måltider den eksisterende McDonalds sælger årligt?

Og godt at der også snart er skred i byggeriet af bilhuset, man var jo begyndt at frygte det slet ikke blev til noget.

Tommy
# 20
30-06-2012 18:07
Første spadestik er taget til McDonalds byggeriet. 3 huse er allerede blevet revet ned for at gøre plads til McDonalds. De forventer 1 million solgte måltider i den nye restaurant hvert år.

Efter planen skal de åbne sidst på året.

Tommy
# 19
07-06-2012 18:33
Planerne med bilhuset er stadig aktuelle, ser ud til at de vil gå i gang med byggeriet efter sommerferien.

Mikael Lyk Madsen
# 18
15-03-2012 17:53
Har også lagt mærke til det. Det ud til at man endnu engang forsøger sig med et andet udtryk end de eksisterende.

Synes det er meget ærgeligt man fra centrets side ikke har forsøgt at få en ensartet facade på hele centret, nu hvor alt alligevel er renoveret/nybygget inden for de seneste 4-5 år. Men sådan skulle det åbenbart ikke være.

Tommy
# 17
14-03-2012 18:15
Renoveringen af herningCentret er begyndt i denne måned.


Side 1 af 3  1 2 3 Nste

Skriv nyt indlæg i denne tråd
Vigtigt: Felter med * skal udfyldes.
Navn: *
Flg debatten pr e-mail:
Email: *
Bliver ikke vist
Password: *
 Ny bruger? - Registrer dig her
Dit indlæg: *
 

Kontakt os