Du er her: Forsiden > Forum > Aktiviteter i midtbyen.
       

Forum

Aktiviteter i midtbyen.

OBS: Nyeste indlæg vises nu øverst på siden

Der er 2 indlg.
Indlæg
Mikael Lyk Madsen
# 2
09-09-2012 23:42
Hej Jan,

Først skal jeg lige beklage den meget lange svartid, har haft lidt travlt på det seneste.

Først og fremmest er vi meget enige i at der bør ske et eller andet med Markedspladsen, den har vel aldrig været grimmere end nu (i den tid jeg kan huske). Grunden til der blev lavet p-pladser var vel hovedsageligt fordi der var mangel andre steder i byen, bl.a. pga af byggeriet ved DGI og hospitalet. I dag er der ikke længere lige så stor mangel på p-pladser, så man kunne jo sådan set godt sløjfe dem igen - jeg tvivler dog på man vil ofre noget på pladsen inden man ved hvad der kommer til at ske med sygehusgrunden.

Den optimale løsning ville efter min mening være en stor flot park. Ved godt vi har Vestre Anlæg ikke langt derfra, helt inde i selve midtbyen er der godt nok ikke mange grønne åndehuller tilbage. Så kan man for min skyld godt smide endnu en parkeringskælder ned under parken.

Om der skulle være plads til cirkus, tivoli o.lign ved jeg ikke om jeg er helt enig i, i hvert fald ikke hvis det skulle være på bekostning af en "rigtig park". Jeg er dog ligeledes enig i at det ikke er optimalt med parkeringspladsen ved MCH. Mener jeg har læst at kommunen leder er en bedre (permanent) placering til den slags, har dog ikke hørt noget om hvor det skulle være.

Jeg kan huske jeg har set et forslag til en ny udformning af Markedspladsen, kan dog ikke lige finde det. Mener det var noget lavet af Årstiderne/Kobra Arkitekter.

Jan Sørensen
# 1
02-08-2012 10:33
Hej med jer, her i løbet af sommeren har jeg flere gange tænkt tilbage på min barndom i Herning, altså helt tilbage til den gang hvor markedspladsen var stedet at være hver gang cirkus kom til byen, eller omrejsende tivoli og den slags begivenheder. Jeg synes det var en meget fin placering ved markedspladsen, altså som en del af byens liv, det har muligvis også skabt lidt ekstra ballade med fulde mennesker og sådan, og naturligvis er jeg stor tilhænger af at vi har parkeringspladser nok til en i forvejen trængt gågade. Men alligevel synes jeg bare at det er en lidt flad fornemmelse at se et stort cirkus pakket af vejen ude i er hjørne af MCHs parkeringsplads, eller et tivoli pakket af vejen nede foran gymnasiet, eller det store øltelt til oktober fest for den sags skyld. Jeg er også udmærket med på at det vil være godt at få fortættet bymidten. Men ville det ikke være fedt at have et stort åndehul midt mellem alle de store bygninger, en slags folkepark, en der kunne være en grøn oase men samtidig også huse tivoli, cirkus, byfester, folkemøder, koncerter eller måske ligefrem leve op til navnet markedspladsen og arrangere et eller andet form for marked indimellem. Eller er jeg bare en gammel romantiker der hellere vil have tingene som i gamle dage ( Jeg synes ikke at markedspladsen som sådan var en arkitektonisk perle ) Men jeg kunne lide det formål den havde og man kunne snildt lave den meget flotere, end den er både nu og var dengang. Parkeringspladserne kunne man måske samle under jorden eller i et parkeringshus et sted. Placeringen er iøvrigt ikke nødvendigvis markedspladsen, jeg vil gætte på at nogle af bygningerne ved sygehuset muligvis skal væk i løbet af de næste 8-10 år, og så ville det måske være et oplagt sted til en slags park ? Hvad tænker i andre der interesserer jer lidt for byens udvikling.Skriv nyt indlæg i denne tråd
Vigtigt: Felter med * skal udfyldes.
Navn: *
Flg debatten pr e-mail:
Email: *
Bliver ikke vist
Password: *
 Ny bruger? - Registrer dig her
Dit indlæg: *
 

Kontakt os