Du er her: Forsiden > Forum > Højhuse i Herning
       

Forum

Højhuse i Herning

OBS: Nyeste indlæg vises nu øverst på siden

Der er 130 indlg.
Indlæg
Mikael Lyk Madsen
# 130
05-12-2013 18:43
...og nu vi lige er ved de langsigtede højhusprojekter, så faldt jeg lige over et muligt kommende et af slagsen. Byplanudvalget skulle i mandags tage stilling til et forslag til den fremtidige brug af biblioteksgrunden på Brændgårdvej.

Forslaget gik på at bygge boliger på grunden, hovedsageligt i 3 etager, men også med et højhus på 12-14 etager.

Af en eller anden ukendt grund blev beslutningen dog udskudt, så hvordan den fremtidige lokalplan ender aner vi ikke. Det skal siges at det ikke lyder til der er noget konkret projekt men derimod bare tanker om hvordan området kunne bruges.

Mikael Lyk Madsen
# 129
04-12-2013 22:12
Selvom der nok stadig er lang vej til huset på 11 etager, er det godt at se at der nu endelig er gang i dette projekt på den gamle møllegrund - indtil for nyligt troede jeg faktisk projektet var dødt.

De første 9 lejligheder (Bygning A el. Etape 1) er nu sat til salg hos Home, der skriver byggeriet starter når der er solgt 6 lejligheder.

Som det kan ses på oversigtskortet herunder er der yderligere 3 etaper med bygninger i 6 etager, 1 mere med en 3 etagers bygning, og så altså tårnet/punkthuset på 11 etager. Uden at kende rækkefølgen kunne man godt forestille sig tårnet blev sidste del i.

Her en illustration fra Homes fremstilling, synes byggeriet ser vældig fint ud. En dejlig stilren muret facade, lige efter min smag. Arkitekterne er stadig Aarstiderne som på det oprindelige projekt mens totalentreprenøren bliver JCN Bolig A/S.
© Aarstiderne Arkitekter / Home

Mikael Lyk Madsen
# 128
15-05-2013 15:57
Og Michael Jacobsen fik så sin tilladelse til at nøjes med 5 etager på Godsbanevej. I dagens Folkeblad kan man læse af lejeren af de 4 etager er...tadaaa... Herning Kommune. De ønsker at samle hele beskæftigelsesafdelingen i "højhuset", en afdeling der i dag er placeret på 4 forskellige adresser. De regner med at bygningen står klar til indflytning ved udgangen af 2014.

Kun Johs. Poulsen stemte mod planerne i byrådet, han mente man burde holde sig til lokalplanens krav på 8-10 etager. Og i følge Folkebladet tror han heller ikke at huset nogensinde vil blive ført op i de 8 etager,

Hele sagen kan vil godt kaldes lidt halv speget, når det nu er kommunen selv der er den nye lejer i huset. Hvorfor skal de overhovedet leje sig ind, kunne man ikke bare selv bygge nye kontorer hvis man mangler det? I stedet går "gevinsten" nu til en lokal byggematador med et blakket ry.

Jeg skal understrege at jeg intet problem har med at folk tjener penge på bygninger generelt, men sammenblandingen her virker mystisk. Jeg har heller ikke noget personligt kendskab til developer Michael Jacobsen, men med alle de "uheldige" sager han har været involveret i på de seneste, er det svært at have meget sympati for ham.

Mikael Lyk Madsen
# 127
14-05-2013 21:09
Havde slet ikke set sagen var på dagsordenen, tak for at gøre opmærksom på det.

Er sådan set meget enig med dig. Som udgangspunkt synes jeg ikke det er en god idé at tillade kun 5 etager, men det er selvfølgelig bedre end ingenting. Bliver det kun 5 til at starte med, tvivler jeg også meget på man senere bygger op i 8 eller 10 etagers højde. Det må alligevel være noget dyrere at skulle i gang med sådan en ombygning, end hvis man bare byggede det hele i første hug.

Noget helt andet er at selve arkitekturen er ændret meget siden det oprindelige projekt - og her er det heldigvis til den gode side, efter min mening i hvert fald. Man har droppet den planlagte zink (eller lign) facade (tænkt tilbygningen på toppen af banegården, gys!), og selve hovedbygningen bliver nu i stedet i en varm rød teglsten.

Eneste minus er at man nu i stedet har tilføjet et trappetårn i grå beton, der er dog kun en mindre del af bygningen. Jeg forstår simpelthen ikke man tillader brug af beton på facaden af en så fremtrædende bygning, også selvom det kun er på en mindre del. Beton er sikkert fantastisk til selve konstruktionen, men for pokker hvor er det dog grimt som ren facade - den slags burde man være stoppet med efter 60'ernes rædsler.

Planerne kan nærstuderes på kommunens hjemmeside under dagsordnen for dagen byrådsmøde.

Nicolai Krogh
# 126
14-05-2013 08:30
Jeg kan læse på Herning.dk at det i byrådet i morgen skal besluttes hvorvidt, der skal bygges på Godsbanevej 1. Ejeren af grunden har søgt om dispensation til at opfører byggeriet i 5 etager, lokalplanen siger minimum 8 etager. Byggeriet bliver konstrueret så det undervejs kan udvides til 8 etager eller mere, hvis de kan finde udlejere til det, hvor der pt er udlejning til 4 etager. Det ser ud til at byrådet vil godkende dispensationen.

Jeg ved ikke helt om jeg synes det er en god ide, men fare for at byggeriet ender med at blive 5 etager og aldrig når en højde af 8. Det vil være en skam, for det er en af de grunde i Herning, hvor man har mulighed for at bygge rigtig højt efter min mening. På den anden side kan det ende med at der aldrig bliver bygget og at lejerne ikke kan finde lokaler andre steder i Herning og derved måske finder løsninger i andre byer. Set i det lys, vil det nok også være et fint signal for Herning kommune at sende, at der altid er mulighed for at finde en løsning inden for rimelighedens grænser.

Bliver i hvert fald spændende at se hvad der sker

Mikael Lyk Madsen
# 125
11-04-2013 17:57
Har lige fortsat snakken om projektet i denne tråd: Brandstationsgrunden

Tommy
# 124
11-04-2013 17:50
I avisen står der mere om brandstations-grunden. Det er nu klar til at de kan bygge der.

KPC A/S vil i samarbejde med FællesBo opføre 36 ungdomsboliger, en ny administration til FællesBo og 27 ejerlejligheder.

http://aoh.dk/artikel/36-nye-ungdomsboliger-p%C3%A5-vej

Mikael Lyk Madsen
# 123
10-04-2013 23:48
Har også tænkt en del over sygehusgrunden, det er dog svært at komme frem til noget godt, da den store grund nærmest indeholde uanede muligheder. Man kunne f.eks. dele området op i 2 med en lang grøn parklignende linje helt oppe fra brandstations grunden og ned til rundkørslen ved OK. Sådan et områder kunne også indeholde en lille sø eller to. Så kunne man jo have ældre på den ene side og unge på den anden. Kommunen har vist for øvrigt en slags idé konkurrence kørende lige nu for sygehusgrunden, kan dog ikke lige finde noget om det på deres hjemmeside.

Bestemt interessant hvad der sker på Brandstations grunden, havde ikke hørt det med Ingvar Sand før nu. Mon ikke snart der kommer en eller anden afklaring.

Og for lige til sidste at komme tilbage til højhusene: Jeg har haft kontaktet MJT der har opført det første af de to højhuse ved Knudmosen. Der ligger ikke nogen tidsplan klar for bygning nr. 2 endnu, så det bliver næppe i år byggeriet går i gang. De var dog trods alt positive over salget i første bygning (der også snart er helt fyldt), så mon ikke de bygger videre til næste år.

Jacob Nielsen
# 122
10-04-2013 20:36
Markedspladsen ville være rigtig fin at inddrage til en park. Med hensyn til sygehus grunden, så ville jeg jo synes at det kunne være rigtig godt med nogle flere ungdomsboliger i centrum, og eventuel lave bowlingbaner, inddørs gokart baner, eller måske en kunstig sø i midtbyen med boliger rundt om(det er vi jo så glade for i Herning)
Der er jo masser af plads, så det er vel kun fantasien som sætter grænser. Det kunne også være dejligt, hvis vi kunne lave noget som kunne trække nogle turister til byen..

Har siden min første besked, hørt at Ingvard Sand(sand spedition) sammen med en anden, skulle være interesseret i at bygge det her 5 etagers byggeri på brandstationsgrunden.

Mikael Lyk Madsen
# 121
26-03-2013 19:07
Helt enig med markedspladsen, det ville være godt hvis parkeringspladserne blev fjernet (eller gravet ned). Personligt så jeg gerne en stor flot park. Tvivler dog lidt på der sker noget med pladsen inden man har fundet ud af hvad der skal ske med sygehuset.

Er lidt i tvivl om hvad der sker med "brandstationsgrunden". Mener den nye lokalplan er vedtaget, den tillader byggeri i 5 etager. Der har vist også været nogen der bød på grunden (KPC / Fællesbo), men projektet blev at ukendte årsager afvist af kommunen. Tror muligvis der lige nu er endnu en udbudsrunde i gang.


Side 1 af 13  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Nste

Skriv nyt indlæg i denne tråd
Vigtigt: Felter med * skal udfyldes.
Navn: *
Flg debatten pr e-mail:
Email: *
Bliver ikke vist
Password: *
 Ny bruger? - Registrer dig her
Dit indlæg: *
 

Kontakt os