Du er her: Forsiden > Forum > Futopia 7400
       

Forum

Futopia 7400

OBS: Nyeste indlæg vises nu øverst på siden

Der er 19 indlg.
Indlæg
Mikael Lyk Madsen
# 19
19-06-2011 10:49
@ Christoffer:

Sagen er åbenbart også på byrådets møde på tirsdag, her kan man nu se lidt flere detaljer: 21-06-2011, 17.00 sag 156 - Kortet for "jordflytningen" er dog ikke det samme som det der blev vist i avisen i går, søen er lidt anderledes.

@ Nicolai:

Hvis du tjekker linket herover kan du se et kort over "jordfordelingen". Det ser ud til at det dels skal bruges ved "fritidslandskabet" ude ved omfartsvejen, og dels til et "spiralbjerg" lige nord nord de nye grunde ved søen. Jeg ved ikke hvor stort dette spiralbjerg skal være, men det kunne da være fedt hvis det blev lige så stort som Knudmosebjerget (eller større).

Det er lidt svært at se præcis hvornår man går i gang. Det kunne dog godt se ud som om man kan starte i 2012 med den første lille del. Grundende derimod, ser ud til allerede at blive sat til salg her til november.

Mikael Lyk Madsen
# 18
18-06-2011 20:42
Hej Christoffer,

Tror desværre ikke man kan finde planerne online nogen steder endnu. Sagen blev behandlet på den lukkede del af Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde, så det er ikke muligt at se filerne.

Christoffer Juul Pedersen
# 17
18-06-2011 20:33
Hej Mikael

Jeg sad lige og forsøgte at finde nogle af de nye planer for området, altså en tegning over det, ala den på aoh.dk, bare i et format så man kan se hvad der egentligt foregår.
Nu har jeg tidligere set at du har rimelig styr på hvor de ligger sådan noget ud på herning.dk, gider du se om du kan finde en plan for området?

Nicolai Krogh
# 16
18-06-2011 14:44
Rigtig dejligt der endelig sker noget igen, jeg var også ved at være bekymret for at endnu et projekt ville smuldre.

I avisen stod der at Dansk ro forbund have indtil august for at beslutte om de ville være en del af projektet. Det betyder vel at man snart starter udgravningen, måske allerede i efteråret eller når frosten er kommet af jorden i 2012? Det vil vel tage 3-4 år at udgrave søen, men hvad skal al den jord da bruges til? Oprindelig var det jo meningen at det skulle brugs til golfbanen, som nu ikke er en del af projektet længere. Det kan selvfølgelig være, at der er nogle naturresurser i form af sang og grus, som kan bruges til forlængelse af Vesterholmsvej, eller vil man lave et Hollingbjerg a la Knudmosebjerget.

Området kan vel gå hen at blive aldeles attraktivt og kan vel betegnes som et "luksus" villakvarter, hvor man nemt kunne forestille sig at læger på det kommende sygehus i Gødstrup (2 ord man næsten ikke tør bruge i samme sætning, af frygt for at tiltrække hidsige debatører ) ville bosætte sig, hvis de vælger at flytte til Herning.

Mikael Lyk Madsen
# 15
18-06-2011 11:48
Yderst spændende, man var efterhånden ved at tvivle lidt på hele projektet. Lyder også ganske fornuftigt at droppe ro-stadion planerne, specielt når søen i så fald var blevet dobbelt så dyr. Lad os håbe de snart begynder "byggeriet".

På tegningerne kan man for øvrigt se et lille "Arkitektfirmaet C.F. Møller" nederst i hjørnet, alle de oprindelige planer var ellers lavet af Årstiderne.

Tommy
# 14
18-06-2011 10:29
Der står mere i Herning Folkeblad i dag. Holling Sø udvides til 44 hektar. Det vil koste kommunen ca. 80 millioner kr. Det vil give plads til mellem 80-120 nye byggegrunde.

Det internationale Ro-stadion droppes, da roforbundet ikke har villet bidrage økonomisk. De har dog en sidste frist frem til august, ellers vil det ikke være længere være muligt at lave den om til ro-stadion. Tilgengælde er det stadig planen at den kan bruges til kano- og kajaksejlads.

Der er en ny tegning over Holing Sø og udstrykningerne. Nu sker der vist snart noget..

Mikael Lyk Madsen
# 13
10-06-2010 15:07
Folkebladet skriver også om det i dag, det ser ikke ligefrem ud til at det er uden betydning med Olicoms konkurs: Futopia i krise.

Mikael Lyk Madsen
# 12
09-06-2010 21:15
Tjek Allan Thulstrup svar (#8), Aktiv Gruppen Holding A/S blev lukket allerede sidste år: Lukning af Aktiv Gruppen Holding A/S. Det var et nyt Olicom datterselskab, Aktiv Gruppen Herning, der skulle/skal stå for Futopia, som det også nævnes i denne artikel: Millionhandel baner vej for Futopia.

Ville næsten være underligt hvis ikke moderselskabets konkurs kommer til at berøre planerne, men nu må vi se. Ellers er der, som Allan også påpeger, forhåbentlig andre der har mod på, og kræfter til, at løfte opgaven. Plangrundlaget er jo så godt som klar.

Nicolai Krogh
# 11
09-06-2010 20:44
Det er Aktiv Gruppen Holding A/S der skal stå for futopia projektet, men det er jo en del af Olicom - så det er et godt spørgsmål om det er et datterselskab som stadig lever videre eller om de også ryger med, må man ikke håbe

Mikael Lyk Madsen
# 10
09-06-2010 17:41
Så har Olicom indgivet konkursbegæring: Omtumlet ejendomsselskab konkurs.

Gad vide om det får betydning for deres engagement i Holing. Er lidt i tvivl om Futopia projektet er en del af Olicom selv, eller det er udskildt i et datterselskab, men mon ikke konkursen kommer til at berøre det på en eller anden måde lige meget hvordan det hænger sammen.

Håber kommunen kan finde en anden medspiller, hvis Olicom ellers er helt ude af det. Måske den endelige beslutning omkring hospitalet i Gødstrup kan hjælpe med at finde en sådan. Ellers er det vel også en mulighed at kommunen selv kan udstykke og sælge de mange grunde samt grave søen, mens golfbaner osv. så nok må komme i anden række.

Nogen der kender mere til den aktuelle situation?


Side 1 af 2  1 2 Nste

Skriv nyt indlæg i denne tråd
Vigtigt: Felter med * skal udfyldes.
Navn: *
Flg debatten pr e-mail:
Email: *
Bliver ikke vist
Password: *
 Ny bruger? - Registrer dig her
Dit indlæg: *
 

Kontakt os