Du er her: Forsiden > Forår 2013 - Projekter i midtbyen
       


 

17. april 2013:
Forår 2013 - Projekter i midtbyen

11. april 2012:
Galleri - Flyvetur over Herning

28. september 2011:
Det nye hospital præsenteret

26. juni 2011:
Nyhedsopdatering - Juni 2011

7. maj 2011:
Galleri - DGI Parken

27. marts 2011:
Galleri - På toppen af Queens Corner

10. marts 2011:
Nyt projekt i Dalgasgade

8. februar 2011:
Fortætning på vej i Bethaniagade?

2. februar 2011:
Nye store varehuse på vej?

24. januar 2011:
Nyt liv til Futopia planerne

Side 1 af 9 - G til side: 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
17. april 2013

Forår 2013 - Projekter i midtbyen

Den seneste tid er 3 markante midtby projekter blevet presænteret for offentligheden. Her en kort gennemgang af projekterne der alle ligger meget tæt på jubilæumsbyens torv:

Nyt Bibliotek i Aktiv-Super bygningen

Efter planerne for Herning Bycenter blev lagt i graven, besluttede Herning Kommune at flytte biblioteket til midtbyen. Valget faldt på den tomme bygning Østergade 8. Kommunen har siden købt bygningen, der nu står foran en større ombygning, før den er klar til at tage imod de første læselystne gæster i foråret 2014. Den nye version af Østergade 8 bliver lettere i sit udtryk, da den markante beton bliver fjernet og erstattet af mere glas samt en etageadskillelse i rustrød stål. Projektet er udarbejdet af lokale Arkitektfirma Kristian H. Nielsen.

Tråd i forumet: Herning Midtby

Links: Herning Kommune Åbner i nyt vindue Arkitektfirma Kristian H. Nielsen Åbner i nyt vindue Nyt bibliotek Åbner i nyt vindue


© Arkitektfirma Kristian H. Nielsen

Bang & Olufsen på torvet

Det var nok ukendt for de fleste indtil for nyligt, men i den nordlige ende af Torvet har der siden den store ombygning i midt 1990’erne ligget en tom grund og ventet på at blive bebygget. Grunden, der i dag ligger hen som en grusplads, er nu blevet udset som hjemsted for et nyt butikskoncept til en af Bang & Olufsens nye flagskib butikker, kaldet “Premium Stores”. Konceptet skal efterplanen udbredes til nogle af klodens største byer, men Herning kommer nu i stedet først.

En af grundne til at Herning er udvalgt er at man fra Bang & Olufsens side ønsker at benytte det top moderne hus som udstillingsvindue for mange af de udenlandske gæster virksomheden har på besøg i Struer. Herning ligger i den forbindelse godt placeret mellem hovedkvarteret og Billund Lufthavn. Huset bliver i to etager og på i alt 400 kvadratmeter. Det er tegnet i samarbejde mellem lokale Arkitec og B&O’s chefdesigner Johannes Torpe. Man satser på huset kan stå klar allerede til november.

Tråd i forumet: Herning Midtby

Links: Bang & Olufsen Åbner i nyt vindue Arkitec Åbner i nyt vindue


© Arkitec

Boliger og kontorer på Brandstationsgrunden

Siden brandstationen flyttede for omkring 10 år siden har den store grund stået som en grim tom grusparkeringsplads centralt i midtbyen. Nu ser der endelig ud til at ske noget, da kommunen netop har godkendt et salg af grunden. Det er lokale KPC og Fællesbo der er gået sammen om et større projekt med både 26 ejerlejligheder, 36 ungdomsboliger samt kontorfaciliteter til Fællesbo selv. Der bliver desuden 101 parkeringspladser fordelt mellem en kælder og gården. Huset bliver på højeste sted 5 etager, og 3 på det laveste. Byggeriet forventes igangsat inden for få måneder og det skulle gerne stå klar om 1½ - 2 år. Arkitekten på projektet er Årstiderne Arkitekter.

Tråd i forumet: Brandstationsgrunden

Links: KPC Åbner i nyt vindue Fællesbo Åbner i nyt vindue Årstiderne Arkitekter Åbner i nyt vindue


© Årstiderne Arkitekter

Kontakt os